Hej, i det ”vintriga” landskapet!

Äntligen kan vi se en betydande förbättring gällande det ekonomiska läget inför framtiden!

Igår träffade delar av styrelsen Sparbanken i Alingsås och diskuterade både vår framtid som klubb och bankens medverkan till hur vi ska kunna överleva och utvecklas. Som golfklubb har vi under året haft krav på oss att presentera och genomföra åtgärder, så att banken fortsatt ska vilja stötta vår klubb. Banken meddelar nu att de känner tillförsikt och förtroende för det arbete som styrelsen genomfört under 2019.

Vi säljer Annexet!
I väntan på avstyckningarna och den överklagan som pågått under hela hösten, så har vi även arbetat med att få till en försäljning av Annexet. Denna har gått väldigt bra och jag kan nu berätta att det finns en muntlig överenskommelse med en köpare. Datum för kontraktskrivande är satt till 20 januari 2020.

Som ni säkert förstår är det många praktiska frågor som ska på plats innan allt är klart, dvs det kommer att ta tid att få in hela betalningen för försäljningen, men ni kan lita på att vi kommer göra allt vi kan för att snabba upp denna process och banken kommer att vara med för att stötta oss på vägen. Den nya ägaren avser att rusta upp fastigheten.

Att allt verkar gå i lås med försäljningen redan under januari månad gör att vi tillsammans med medlemsavgifterna ser ut att säkra ekonomin för 2020. I förlängningen betyder detta att vi också kommer att förändra den ekonomiska bilden för klubben på ett mycket positivt sätt under flera kommande års sikt.

Betala gärna så fort du kan!
Vi har fått in en del medlemsavgifter redan nu för 2020, men vi har också märkt att många väntar på besked om vad som händer med klubben. Som ordförande och ytterst representant för alla medlemmar, så hoppas jag att du nu känner tillförsikt till att våga betala in din medlemsavgift så fort som möjligt.

Vi behöver fortfarande alla medlemmars stöd och även om vi under nästa år kommer att lätta på det ekonomiska trycket så behöver vi din hjälp för att komma över puckeln till 2020. Alla bör nu ha fått sin faktura via e-post. Saknar du din så vänd dig till kansliet på kanslichef@storalundbygk.se så hjälper vi dig! Det går också bra att ringa 0302-442 00.

Tack för att du hjälper oss in i mål!

Hur går det då med försäljningen av de två tomterna?
Följande har hänt:

Maj 2018: Klubben skickar in upparbetat material till Länsstyrelsen vad gäller hus, ritningar etc och ansöker om avstyckning för två tomter för dispens från landskapsskyddet.
Feb 2019: Länsstyrelsen beslutar positivt.
Feb 2019: Länsstyrelsens beslut överklagas av våra grannar till Mark- och Miljödomstolen i Vänersborg. Mark- och miljödomstolen avslår överklagan.
Feb 2019: Vi går vidare och ansöker om förhandsbesked från Lerums kommun gällande bygglov för de två tomterna.
April 2019: Miljö- och byggnadsnämnden i Lerums kommun meddelar negativt förhandsbesked, baserat på – vad vi tycker – ett antal felaktiga punkter. Vi överklagar därför kommunens beslut till Länsstyrelsen.
December 2019: Länsstyrelsen ger kommunen bakläxa med ett beslut till vår fördel och skickar tillbaka ärendet till kommunen. Kommunen måste nu göra om då Länsstyrelsen anser att beslutet om negativt förhandsbesked är taget på felaktiga fakta. Klubben avvaktar just nu nytt beslut från Lerums kommun.

Styrelsen har under detta år och delar av 2018 arbetat näst intill uteslutande med att få ordning på klubbens finanser. Under 2020 ska vi återigen ta tag i utvecklingen av vår klubbkänsla och samtidigt jobba färdigt för få de ekonomiska aktiviteterna i mål.

Jag hoppas att julen nu kan infinna sig med ro i själen och att ni allihop får en fantastisk familjetid och ett riktigt härligt språng in i nästa år.

God Jul och Gott Nytt År önskar styrelsen genom,

Peter Jobark
Ordförande Stora Lundby GK

PS. Vill du bidra med din kompetens i styrelsearbete? Vi behöver bli fler!
Hör av dig till valberedningens ordförande: Timo Hänninen på e-post: timo.hanninen@telia.com eller telefon: 0708-53 94 69.

2 Comments

 • Jeff skriver:

  Vilket julbesked..🤶🎅
  Detta är en julklapp med julkänsla , vi går in i 2020 med en känsla av att detta kommer att bli ett ”gøtt” 2020. En redan stark klubbkänsla blir ännu starkare.
  Känner redan på hur det kryper i kroppen på mig om att ge ett handtag där det behøvs😍👍
  Ha en fortsatt trevlig dec
  // jeff

 • Lars-Inge Johannesson skriver:

  Det var en riktigt glad nyhet/julklapp det
  Bra jobbat ni i styrelsen
  (Från en som redan betalat in för vad är alternativet? att stå vid sidan av och hoppas på att nån annan tar ”matchen” nä så gör man bara inte )
  Och en riktigt God jul och Gott slut
  och med ett ännu bättre 2020 för klubben
  /Lars-Inge Johannesson

Lämna ett svar