Och priset för snyggast outfit går till…  Nej, något sådan pris hade vi tyvärr inte (annars hade vi haft ett självklart vinnarlag) – men visste ni att när 64 herrar har duschat, bastat och mummat sig efter en riktigt lång golfdag så luktar det karl i hela klubbhuset? Och läser man mellan raderna så lär det inte ha varit en tråkig upplevelse. I alla fall inte om Jenny Källberg får bestämma (och det får hon ju som bekant).

Apropå Jenny förresten, när det kommer till Herrdagen och Ryder Cup så är det en del planering som ska till. Tänk dig att du är med i ett fyramannalag. Som delas upp internt två och två. Som sedan ska spela 3 x 9 hål bästboll, foursome och singel. Fast helst inte med samma person i laget mer än en gång och inte heller med samma motspelare. Dessutom ska ni ju spela hål 1-9, men kanske inte 3 gånger på raken. Det är ju trevligt att gå 10-18 också. Och så ska ni ju starta shotgun, men kanske inte starta längst bort vid hål 14 varje gång? Ja, du förstår säkert pusslet. Imponerande minst sagt och bra jobbat Jenny!

Några beklagade sig över den dåliga uppslutningen – och ja, vi har ju sett betydligt högre deltagarantal – men ärligt talat, var det inte väldigt lagom? Alla fick plats, utan att trängas som döda sillar. Kökspersonalen överlevde och administrationen runt det hela blev klart hanterbart. Dessutom var det ju väldigt, väldigt trevligt!

Deltagarna på årets Herrdag behövde i alla fall inte gå hungriga. Dagen började med lyxig hotellfrukost på nyinvigda Plaza 19 inför 9 hål Bästboll. Riktigt dåligt väder välkomnade första start kl 9, men som tur var så ösregnade det ”bara” i två timmar och lite nybakade bullar och kaffe efter det värmde nog en del.

På grund av allt regnande dagarna innan var alla bunkrar att betrakta som MUA (Mark Under Arbete) med fri dropp. Trots en blöt bana fick en del till riktigt bra scorer. Om detta berodde på talang eller vätskepåfyllning på vägen vågar vi inte svara på.

Efter 9 hål foursome bjöd köket på hemlagad Pytt-i-Panna med rödbetor och ägg och därefter var det dags för 9 hål singel som fick avsluta spelet för dagen. Enligt uppgift var stämningen på topp både på och utanför banan. Jeff Sørensen skvallrade också om oväntat rävbesök vid fågelholk nr 10 (!)  – bildbevis på Zlatan nedan.

Och maten då?! Ja, jag var ju inte där – men det lär ha varit riktigt gott!

Gubbröra (vad annars) på kavring till förrätt. Fläskfilé och Pommes Anna med rödvinsås till varmrätt och en superläcker Rocky Road kaka till efterrätt.

Kvällens största händelse var väl ändå när Jörgen Alenvret spontant hoppade in i bandet Just in Case och blev deras nya trummis. Taket ska tydligen ha blåst av (inte undra på det förresten, det finns ju ett stort renoveringsbehov där) – och jublet visste inga gränser. Våra närboende hyresgäster i annexet var nog tacksamma att festen var slut nån timme efter midnatt…!

Bäst av allt?
Bara goa gubbar, grym stämning och inte ett enda klagomål (så vitt skribenten vet) på hela kvällen!

Och nu mina damer och herrar, resultaten:
1:a plats: C-laget: 281 slag
2:a plats: Uncle Sam: 284 slag
3:e plats: Wesslans vänner: 290 slag

Dessutom:
Adam Vidlund – Längsta Drive på hål 7.
Andreas Göransson – Längsta Drive på hål 15.
Anders Rockmyr – Närmast hål på hål 4.
Sven Lundskog – Närmast hål på hål 13.
Lennart Holm  – vann 3 L öl på lottning av scorekort.

Grattis alla vinnare och tack banpersonal, kansli och restaurang!

(klicka på bilderna för större version)

6 Comments

Lämna ett svar