Det var på tidigt 90-tal (90-91) som Annika för första gången spelade Stora Lundby GK. För på den tiden hade den svenska damtouren ett stopp på klubben och tävlingen gick under namnet: Stora Lundby Ladies Open.

Den allra första upplagan av tävlingen gick av stapeln i månadsskiftet juni/juli 1990 och prissumman var 75 000 kr. 60 damer, toppen av eliten, kom för att göra upp om titeln och prispotten. Pia Nilsson var en av dem och för er som vill ha en uppfräschning av minnet, var Pia under en tid förbundskapten för landslaget. Det var ett lyckat arrangemang och att tävlingen skulle komma tillbaka följande år (-91) var givet.

-91 och det närmade sig för tävlingsdags, många välkända namn fanns på startlistan, t.ex. Catrin Nilsmark, Helena Koch, Carin Hjalmarsson (fd Koch), Hillevi Hagström, Eva Cederwall och Annika Sörenstam. Många medlemmar erbjöd husrum till spelarna och våra hedersmedlemmar, som tyvärr gått ur tiden, Birger och Berit Nordström hade Annika som inneboende under tävlingsveckan. Även denna upplaga blev ett lyckat event, inte minst för Annika som precis hade lämnat amatörstatusen bakom sig och kunde ta hem livets allra första proffstitel. Resten är ju historia…

Eftersom klubben i år firar 50 år ville Annika skicka en personlig hälsning till oss. Klicka på länken här nedan för att se videon. PS. Prenumerera gärna på vår youtubekanal för att inte missa kommande videohälsningar!!!

Annika Sörenstam hälsar och grattar klubben!

Kommentera gärna ditt minne från detta! Vi vill gärna höra!!

Lämna ett svar