Tillhör du en av dem som redan har betalt din faktura för golfsäsongen 2019? Grattis. Då kan du sluta läsa nu.

Om du däremot var medlem under 2018 och/eller har en faktura med förfallodatum 31/1 och fortfarande inte har betalt den, oavsett anledning, så bör du spetsa ögonen lite extra. Här kommer nämligen Annas kort-korta ”Så här driver man en golfklubb”-kurs.

Jo, du förstår. De flesta golfklubbar drivs idag som föreningar. Det innebär att man har ett antal frivilliga som jobbar helt ideellt för att du ska kunna spela golf. De frivilliga gör en fantastisk insats med väldigt mycket, men vi behöver ändå ha ett gäng anställda som arbetar säsong såväl som året runt.

Du förväntar dig service, fina greener, fantastiska fairways och att kunna äta en bit god mat och ta en öl efter rundan. Det innebär ju inte bara att någon måste stå i receptionen, att banpersonalen måste underhålla maskinerna, klippa gräset och vertikalskära greenerna eller att vi måste ha personal som faktiskt lagar maten och tappar upp ölen. Nej, det innebär också att så här års – alltså i början på säsongen – är våra kostnader som allra störst. Varför?

Jo, för att maskinerna ska funka så måste vi köpa in reservdelar och nya knivar. För att gräset överhuvudtaget ska växa, så måste vi gödsla. Och för att du ska ha ett mål att sikta på, så måste vi köpa nya flaggor. Det här kostar pengar. Mycket pengar. Dessa fakturor och många fler är anledningen till att vi har satt förfallodatum till just 31 januari och inte 31 maj.

Även om många redan har betalt, så är det också ovanligt många i år som faktiskt inte har betalat sin faktura ännu. Därför har styrelsen på styrelsemötet kl 18 denna kväll beslutat följande:

Vi höjer din avgift med 1000 kr!

Om du var medlem förra året och inte har betalt din faktura, alternativt har en faktura med betaldatum 31 januari så kommer vi att tilläggsdebitera och höja din avgift med 1000 kr extra om du inte betalar din medlemsavgift senast 15 april.

Med andra ord:
Om du inte fått någon faktura så hör av dig, då har den kommit bort på posten eller försvunnit i din mail. Då kan vi skicka den igen.
Om du fått en faktura, men inte betalt den och tror att du vill fortsätta spela golf och vara medlem i Stora Lundby Golfklubb, så föreslår jag att du bestämmer dig nu. Vi har olika typer av medlemskap om du vill ändra till något annat. Det finns möjlighet för dig att betala med autogiro om du vill dela upp din betalning.

Du kontaktar mig eller Rebecca Sørensen på kanslichef@storalundbygk.se så hjälper vi dig. Du kan också ringa 0302-442 00. Vi ber om lite överseende med svarstiden bara, då vi så här års redan har mycket att göra på kansliet och jag har på känn att det här mailet kommer att resultera i en lätt kommunikationsstorm.

En händelserik framtid

Jag skulle vilja avsluta detta brev med att skriva att vi har MASSOR av kul grejer på gång under 2019. Förutom att vi bygger, grejar, målar om och stökar så styckar vi snart av två tomter som kommer att ge ett gott tillskott i kassan. Vi kommer att ha fler roliga events som t ex Nine & Dine, vi kommer oftare att köra Rock n’ Roll på Drivingrangen och vi kommer att fortsätta välkomna alla nya medlemmar.

Nya medlemmar ja, ni är redan uppe i 41 stycken i år. Det är lika många det som under hela förra året.

Känner du också skillnaden? Det är något i luften…

Med hopp om ett fantastiskt golfår hälsar,

Styrelsen genom Anna Sahlback
Vice Ordförande och tf Kanslichef

Ps. Du kommer väl på årsmötet på måndag 8 april? Klockan 18 kör vi igång.

Anmälan sker på golf.se, precis som vanligt. Välkommen med din anmälan!

Glöm inte att följa oss på sociala medier, facebook och instagram, där det händer mer än på hemsidan:

www.facebook.com/storalundbygk och www.instagram.com/storalundbygk