Ny säsong, ny styrelse! Mitt namn är Peter Jobark och jag är under 2018 ny invald ordförande för Stora Lundby Golfklubb.

Den kort-korta versionen är att jag är 59 år, har arbetat som egenföretagare i många år, som ledare på Telia med utvecklingsprojekt och personalansvar. Dessförinnan tillbringade jag många år i försvarsmakten som officer med specialistutbildning på ubåt och helikopter.

Jag blev inlurad i golfens värld av min kollega Anna Sahlback som ni kanske känner igen från förra årets, såväl som årets styrelse, klubbens hemsida och våra sociala medier.

Anna övertalade mig förra året att gå en grönt kort kurs hos vår PGA Club Professional Peter Wendel.

Sagt och gjort – och nu är jag fast.

Förutom att vara ideellt engagerade i vår klubb så driver Anna och jag ett företag ihop och hyr sedan ett tag tillbaka ett kontor på andra våningen intill klubbens stora konferensrum. Det är bara ett av sätten vi valt att vara med och sponsra denna fina pärla till golfklubb.

Jag har ju inga som helst erfarenheter av golf sedan tidigare, men tänker att det också kan vara en fördel eftersom jag kommer in i detta med helt andra ögon. Speciellt också som jag varje dag omger mig med duktiga och erfarna golfare – både i styrelsen och bland er medlemmar – inte minst vår egen tourspelare Rebecca Sörensen, som precis tagit över som kanslichef efter Jenny Källberg. Tack Jenny för ditt arbete för Stora Lundby GK, du kommer att vara saknad!

Vår plan för Rebecca är att utbilda henne till klubbchef under de närmsta åren. Som klubbchef, men även i hennes nuvarande roll som kanslichef, kommer hon att få ta ett stort, övergripande ansvar – både med servicekänsla och tillgänglighet för er som medlemmar och våra gäster, men också med en strategisk roll där hon kommer att vara ansvarig för att utföra styrelsens beslut och mål, antingen själv eller genom delegering till andra ideellt engagerade medlemmar.

Ensam är inte stark och det är min absoluta uppfattning att du som medlem bör ställa upp där du kan och har möjlighet, t ex som tävlingsledare, festfixare eller trädgårdsfantast. Möjligheterna är många! Några som skriker lite extra efter nya engagerade människor just nu, är våra juniorer.

Junioryra på klubben!

Juniorerna är igång med sin träning och vi har just nu fler barn och ungdomar inskrivna än vad vi haft på länge.

Peter Wendel kämpar med att sätta ihop bra grupper och bedriva rolig och kvalitativ träning, från små 6-åringar upp till stora 21-åringar, och han och juniorkommittén behöver din hjälp!

Vi har haft några eldsjälar under många år som gett både mycket tid och kärlek till våra juniorer. Vill du hjälpa till? Hör av dig till Rebecca på kanslichef@storalundbygk.se!

Det är av stor vikt att ni som medlemmar går via Rebecca i alla era frågor, funderingar och beslut som rör klubben eller dess verksamheter. Hon sitter som spindeln i nätet och varken hon eller styrelsen kan fatta rätt beslut om hon inte får all input. Allt som rör banan tar ni med Börge Helgeson som är vår banchef.

Tjejer – var är ni?

För mig personligen är detta en mycket viktig fråga som vi ska arbeta mycket med framöver. Det är ingen hemlighet att många tjejer faller ifrån golfen när annat pockar på uppmärksamhet i livet. Hur får vi tjejerna att komma till oss även när de är gravida, föder barn och är hemma första tiden?

Vi vill ju att de ska vara här, att fortsätta spela golf (med barnvagn) och ändå kunna vara de mammor de vill vara. I vårt samhälle finns naturligtvis även jämställda pappor och självklart är de lika välkomna hit, men de tillhör inte den kategorin som faller bort utan verkar oftast få plats bättre med sina egna intressen.

Vi killar tar för mycket av den plats tjejerna har rätt till.

Det här ligger naturligtvis också helt i linje med Svenska Golfförbundets 50/50-vision. Jag vill att Stora Lundby GK ska bli ett namn på kartan som en av de mest tjejstöttande klubbar som finns ute i vårt avlånga land.

Vill du hjälpa mig?
Kom med dina tankar på varför tjejerna faller bort och dina idéer och förslag på hur vi kan locka (tillbaka) fler tjejer till klubben.
Maila mig direkt på peter@flando.se!

Golfbanan – ett pågående arbete

Vi hälsar alla säsongsanställda banarbetare välkomna till klubben! Ert arbete är viktigt och vi uppskattar era tidiga mornar och ert tålamod ute på banan.

Du vet väl vikten av att invänta signal från våra banarbetare innan du slår ditt slag?
Allt annat kan vara förenat med livsfara! Hjälp oss också att hålla banan i fint skick genom att lägga tillbaka torvor, kratta bunkrar och laga nedslagsmärken på våra fina greener!

Fredrik Svedehag fortgår sin utbildning som greenkeeper för att kunna ta över huvudansvaret för banan när det blir dags för Börge att trappa ner. Som ni kanske känner till har han haft korthålsbanan lite extra varmt om hjärtat de senaste åren och lagt en hel del arbetstid där, såväl som fritid, och den håller nu precis som stora banan, en hög standard och bra finish. Prata gärna med Fredrik om gräs när ni går förbi – det han inte vet om gräs och golfbanor är inte värt att veta…

Välkomna också alla säsongsanställda i receptionen; Elizabeth Thorsholen (Bettan), Linda Behmer-Noreen och Marcus Alenvret. Ni är så bra på olika saker och kompletterar verkligen varandra bakom disken. Det ni har gemensamt är er känsla för service!

Servicemindness – en klubbfråga!

Är du ofta här och spelar efter 17 när receptionen är stängd?
Hjälp då våra gäster som ser lite vilsna ut så de känner sig välkomna. Visa dem var de kan betala sin greenfee, var de hittar våra omklädningsrum och var de kan fylla på vattenflaskan. Hjälp oss att få dem att känna sig välkomna!

Ser du en husbil eller husvagn så visa gärna var de kan parkera eller gå förbi och byt några ord. Berätta gärna att klubbhuset är öppet mellan 6-22 om de behöver låna toalett och dusch. Om de vill komma in på andra tider så vänder de sig till receptionen för en personlig kod till dörren.

Greenfeeintäkter är ett viktigt tillskott till vår verksamhet och några vänliga ord sprider sig som ringar på vattnet till deras vänner och bekanta. Alla bäckar små…

Nya styrelsen

Som gammal militär vet jag hur avgörande ett bra team är för att få de bästa förutsättningarna att lyckas. Nuvarande styrelsen står inför en mycket tuff uppgift, både utförandemässigt – men framförallt ekonomiskt, till att hitta lösningar som både utvecklar klubben och inbringar nya intäkter.

Jag känner att vi har hittat ett riktigt bra lag, med människor som täcker in en mycket bred linje av kompetens. Det är ett kul gäng med mycket driv och vilja att ådstakomma förändring – samtidigt som man ska ha respekt för att många även är yrkesarbetande människor och egna företagare.

En tydligare presentation av styrelsens medlemmar kommer framöver, men så länge kan du se vilka de är på denna sida:
http://www.storalundbygk.se/vi-som-arbetar/

Vad vi gör just nu

Den 4 juni startar vi upp ett arbete tillsammans med Svenska Golfförbundets klubbrådgivare som står till vårt förfogande i våra tankar att utveckla klubben.

Vi har t ex planer på att utveckla träningsområdet och det finns redan skisser på en ny, bättre drivingrange som vi hoppas ska kunna finansieras till stor del med sponsorintäkter. Det här hoppas vi kommer att dra fler träningssugna – både befintliga, såväl som nya, golfare till Stora Lundby GK.

Man kan redan nu köpa ett träningsmedlemskap, där fri tillgång till våra träningsområden, korthålsbanan, fria bollar på drivingrangen samt ett golf-id ingår för bara 2.295 kr.

Sprid gärna detta till era vänner och bekanta, ett bra sätt att börja ”spela golf” om man inte vill gå all-in med grönt kort-kurs och ordinarie medlemskap på studs. Det finns säkert också befintliga golfare som är medlemmar någon annanstans, men som vill komma och träna hos oss. Tipsa!

Andra aktiviteter på G

Styrelsen ser också ett stort behov av att synliggöra klubbhuset bättre från väg 190. Våra tre fina gavlar är värda att synas, för att dra fler besökare, och vi började därför redan i våras att gallra ordentligt bland både träd och grenar från båda håll av vägen.

I samband med detta har vi också tillsammans med en av våra stora sponsorer, Skoglund & Björnsson, kommit överens om att fasaden mot parkeringen/huvudingången samt sidan mot restaurangen ska målas. Styrelsen är också enig om att alla klubbhusets sidor är lika viktiga, men vi väger varsamt behovet jämfört med de ekonomiska förutsättningar vi har.

Ett önskemål är också att asfaltera parkeringen på nytt samt de gångar som leder ut mot första tee. Som en slags kompromisslösning kommer vi börja med att laga de hål som finns i asfalten samt måla nya linjer för att fräscha upp. Även detta har vi löst med styrelsens breda kontaktnät.

En annan av styrelsens ”galna” idéer är att använda outnyttjade ytor, som t ex den gamla tävlingsexpeditionen vid första tee. Jonas och Bosse Claesson har lagt ner många timmar på att göra om detta till ett Bed & Breakfast där man kan ta in över natten, grilla lite på den nybyggda altanen och sippa på morgonkaffet samtidigt som man lär sig både ett och annat av utslagen från passerande golfare.

Vi tror stenhårt på denna lilla verksamhet och den publicitet det kommer stt ge klubben. Materialet till altanen är sponsrat av Optimera – Bygghandel för proffs, speciellt tack till Andreas Halliden. Nu letar vi även sponsor eller samarbetspartner till en markis samt lite utemöbler. Bra reklamplats utlovas!

Styrelsen har också hunnit kika på dräneringen runt annexet, speciellt ingången till vagnar, lägenheter och mopeder där det ofta samlas mycket vatten. Vi har filmat ledningar från insidan och det är helt igensatt. Vi kommer därför att lägga en ny brunn där som kommer att lösa en stor del av problemet. Nytt grus kommer att förfina våra ytor på vägar och parkering.

Vi har också startat upp ett arbete med att hitta en finansieringslösning över tid som inte belastar våra medlemmar. Det som är unikt för vår klubb är ju att vi äger vår mark och våra fastigheter, vilket är ganska ovanligt för att vara en golfklubb. En tanke är att vi kanske kan stycka av valda delar alt. inteckna del av marken för att få till en stabilare ekonomi med mer investeringsmöjligheter som på sikt ger fler medlemmar. I det här arbetet kommer vi att använda de kontakter vi har, samt vägar in till kommunen för ett bättre samarbete. Har du rätt kontakter, t ex med banker eller kommun – hör av dig!

Styrelsen har också fått ta del av det enorma arbete som lades ner för flera år sedan i det sk. Framtidsprojektet. Detta arbete är inte på något sätt gjort i onödan, men vi saknar de ekonomiska förutsättningar för att kunna sätta det i verket. Vi kommer inte att uppfinna hjulet två gånger och känner stor tacksamhet till de personer, med Inge Nilsson i spetsen, som arbetade hårt med detta.

Om du har orkat läsa ända hit så hoppas jag att mina rader fått dig att känna positivism kring att det just nu blåser förändringsvindar på klubben. Jag hoppas att du hör av dig om du känner att du kan tillföra stort som smått. Vi har många olika kommittéer i klubben där ideella krafter alltid behöver fyllas på. Hjälp våra eldsjälar att fortsätta brinna!

Glöm inte att det också är Golfens Dag idag! Ta med en kompis eller släkting och kom ner till golfklubben – idag ordnar vi massor av roliga events för nya som befintliga golfare! Välkommen mellan kl 11-14!

Trevlig golfsommar hälsar,

Peter Jobark
Ordförande Stora Lundby GK

Ps. Glöm inte att låsa hjulen på vagnen på hål nummer 7. Det är inte att rekommendera att köra vagn och bag hela vägen ner i vattnet…

Kommentera

HÖSTMÖTE

22 november

kl. 18.00

Plats: TBA

Anmälan via

Min Golf